top of page

Ketel voor even verbindt bestaande krachten. Dat is de innovatie.

Eigenlijk bestonden de losse stappen in de aanpak van Ketel voor even en Ketelbinken al, maar waren ze nog niet goed met elkaar verbonden. Door de uitdagingen die de energietransitie en het grondstoffentekort met zich mee brengen, vormde Ketel voor even zich als oplossing door bundeling van krachten.

Stap 1: Inzameling

Inzameling van CV ketels door WEEE Nederland. Het bestaande netwerk van WEEE Nederland verwerkt jaarlijks 30% van de elektronica reststroom van Nederland. CV ketels zijn hier een onderdeel van. Een deel hiervan is nog zo goed, dat de levensduur nog verlengd kan worden om verspilling te voorkomen.

2019-06-21-10.59.42-1-scaled.jpg

Stap 2: Refurbishment

Refurbishment van CV ketels door Refurn. Refurn heeft een productiestraat waar de CV ketels worden gerefurbished. Hiermee creëert Refurn werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De CV ketels worden gekeurd naar voorschrift van de fabrikant om zo de juiste kwaliteit te kunnen waarborgen voor de inzetperiode.

6000-4.jpg

Stap 3:
Inzet van de ketels

Ketel voor even levert de CV ketel aan bij de lokale installateur voor montage bij haar klant. De lokale installateur verzorgt ook het onderhoud en reparatiewerk aan de CV ketel. De lokale installateur is hierdoor het aanspreekpunt. Zij kent jouw situatie en je toekomst wensen zodat ze hier rekening mee kan houden in haar handelen.

CVmonteur.jpg

Stap 4: Demontage
en verzameling.

Bij overstap van de klant naar gasloze warmte, start onze aanpak weer bij stap 1: beoordelen of de CV ketel nogmaals ingezet kan worden. Wanneer dit mogelijk is, zal de CV Ketel opnieuw gekeurd worden en klaar gemaakt voor een volgende gebruiksperiode. Wanneer dit niet het geval is, wordt de CV ketel gedemonteerd: onderdelen worden gereviseerd en ingezet binnen onderhouds- en reparatie werkzaamheden

image (1).png

Ketel voor even:
de tijdelijke oplossing naar gasloze warmte!

bottom of page